Skip to content

Från hästkraft till datakraft

Forbes listar i en intressant artikel vad de anser vara de 10 största globala trenderna inom automotive under 2021. En av dessa trender tror de kommer att bli att biltillverkare måste satsa ännu mer på digitalisering för att inte förlora mark mot sina konkurrenter. Antalet digitala touchpoints för en nyttjare av bil ökar snabbt. Och det är viktigt att denna digitala upplevelse blir så smidig som möjligt för kunderna. Den som kan få samman sina system och datakällor på bästa sätt har mycket att vinna.

Snart kommer det inte vara motorn som är det viktigaste i bilen utan operativsystemet. Det kommer att innebära stora prövningar för alla biltillverkare. Vissa kommer utveckla egna system medan andra hittar nya samarbeten för att vinna mark. Detta gör att troligtvis kommer att få se stora investeringar, uppköp och strategiska samarbeten inom detta område under året. På The Incredible Journey håller vi med om att digitalisering kommer vara en viktig faktor för överlevnad, men vi anser att detta inte bara gäller tillverkare utan aktörer i hela branschen

En annan trend som Forbes listar är att vi kommer att få se är en ytterligare ökning i försäljningen av bilar online. Under 2020 tvingades många ställa om och hitta nya sätt att nå kunderna när dessa i ännu mindre utsträckning besökte bilhallarna. Många har redan de senaste två åren gått igenom en första fas i sina försök att sälja bilar online. Dessa första försök har kanske inte i alla lägen varit så lyckade, men de har gett dessa märken och handlare en stor fördel i hur de ska bli extra vassa nu när kunderna börjar inse hur lätt det är att köpa även bilar online. En viktig faktor i detta är att veta var ens kundgrupper befinner sig digitalt och hur dessa kan nås. Ett område som vi på The Incredible Journey kan hjälpa er att förbättra.

Om ni vill veta hur The Incredible Journey kan hjälpa er att accelerera er digitalisering eller hur ni ska kunna nå er kunder digitalt så ta gärna kontakt med oss.

Jag vill veta mer!

Källa: Forbes.com - Top 10 Global Automotive Trends, 2021

Läs mer

Se alla artiklar